Docu Review: How To Fix A Drugs Scandal @ #Netflix

Als je klaar bent met een serie op Netflix, dan komt er vaak automatisch een volgende serie naar voren. Dat gebeurde met The Devil Next Door. Aan het einde kwam How To Fix A Drugs Scandal als trailer naar voren. Maar gaan kijken omdat het min of meer “next” was. Een docu serie uit 2020!

Waar gaat How To Fix A Drugs Scandal over?

Sonja Farak woont in Amherst, Massachusetts. Ze blijkt verslaafd te zijn aan de drugs die ze eigenlijk zou moeten testen. Haar testen zorgden er voor dat duizenden mensen de gevangenis in gestuurd werden. Sonja blijkt niet de enige te zijn die de testen vervalste.

Annie Dookham (werkzaam in Boston) vervalste ook de documenten inzake het testen van drugs. Zij had echter niet eens een diploma om dit werk te mogen doen. Ze bestempelde cashewnoten eens als cocaine.

Hoe dat laatste kwam en hoe dit verder gaat, dat moet je zelf maar gaan bekijken!

Wat vind ik van How To Fix A Drugs Scandal?

Waar series als The Staircase en zelfs The Devil Next Door nog wel wat tempo hebben EN spanning, vind ik How To Fix A Drugs Scandal best traag. 4 afleveringen van 50 minuten is echt te lang in deze serie.

Toch is het verhaal reuze interessant en denk je toch wel: “best wel bijzonder dat zoiets niet veel eerder ontdekt is” of “dat dit niet NOG veel vaker voorkwam over de hele wereld”. Of misschien gebeurt dat ook wel … maar weten we dat niet.

Wat zegt IMDB van deze docu serie?

Een 6.9. Een typische review zoals deze: “Watch the trailer then the last 20 minutes of the 4th episode and you will get 90% of story.” geeft wel de snelheid weer van deze docu.

IMDB: https://www.imdb.com/title/tt11958942/

Kijken of niet?

Dat is natuurlijk altijd aan jou of je dit wilt kijken. Laat ik het zo zeggen: de serie duurt slechts 3u30min van jouw leven!

Bekijk How To Fix A Drugs Scandal op Netflix:

https://www.netflix.com/title/80233339

Bekijk de trailer op YouTube:

Plaats een reactie