Eurovision Song Contest 2022, tweede halve finale. #esf #esf22 #S10 #Norway #ESC22 #ESC2022 #ESF2022 #Eurosong

Eurovision Song Contest 2022 – Semi Final 2 (donderdag 12 mei 2022)

Vanavond weten we wie er nog meer naar de finale zullen gaan. Het wordt natuurlijk weer rete spannend. Nou ja, het wordt spannend welke landen vooral fan zijn van welke landen … de mooiste en beste nummers redden het vaak niet. Maar dat is normaal toch? Wie nemen het zaterdag nou eigenlijk tegen elkaar op?

Zaterdag verschijnt mijn overzicht met alle liedjes. Maar vandaag moet je het eerst nog even met de halve finale deel 2 doen!!!! LETS GO!

01 The Rasmus – Jezebel (Finland)

OMG!!! The Rasmus!!!! Wat was ik vroeger gek op “in the shadows”. En wat is die stijl weinig veranderd in de jaren.

Naar de finale! DIRECT Heerlijk!!!!!

02 Michael Ben David – I.M (Israel)

Heerlijke beat maar wat een vreselijk nummer. De zanger probeert er uit te zien als “Lucifer” van de gelijkname serie. Vreselijk totaal niet radio geschikt nummer.

03 Konstrakta – In corpore sano (Serbia)

Ja wat moet ik hier nou eigenlijk van zeggen? Het is niet slecht en het is niet super. Maar ik vind het wel een kanshebber om naar de finale te gaan.

04 Nadir Rustamli – Fade to Black (Azerbaijan)

Mwoa, een prachtig gezongen nummer. Maar wederom 12 in een dozijn. Wel goed geluisterd naar Duncan trouwens. Zingt Nadir zo goed als bij zijn rehearsal, dan gaat hij zeker door naar de finale.

05 Circus Mircus – Lock Me In (Georgia)

Zeer niet originele act als ik de rehearsal bekijk. Het liedje is wel leuk maar niet spetterend. Het heeft wel wat. Ja ik weet niet echt goed wat ik hier mee moet.

06 Emma Muscat – I Am What I Am (Malta)

So far de knapste vrouwelijke verschijning van deze avond. Zingt ze het liedje goed, dan gaat ze zonder enige problemen door naar de finale. Een heel mooie nummer. Prachtig.

07 Achille Lauro – Stripper (San Marino)

“Oh jaaaaaaaa wat Italië kon, kan ik ook”, dacht Achille Lauro. Nou ik vind het een vreselijke verschijning op het podium maar ik vind het eigenlijk wel een heel goed nummer. Dus mag van mij door naar de finale!

08 Sheldon Riley – Not the Same (Australia)

Het zal wel mooi zijn, en het is typisch voor het songfestival. Maar ik ben er wel klaar mee dat Australië meedoet aan het songfestival. Exit Ausatrlië.

09 Andromache – Ela (Έλα) (Cyprus)

Cyprus staat voor mij vaak voor goede nummers. Andromache is niet slecht, maar haalt het in mijn ogen niet bij de voorgangers in de afgelopen jaren. Wel een mooi liedje. Dus we zullen zien wat er gebeurt in deze halve finale.

10 Brooke – That’s Rich (Ireland)

Ja lekker nummer dit! Heerlijke plaat voor de radio en ook een goede verschijning op het podium. Enige waar Brooke even rekening mee moet houden, is het halen van de noten. De rehearsal leek niet helemaal vlekkeloos te gaan namelijk.

11 Andrea – Circles (North Macedonia)

Wat een HEERLIJKE stem. Hier hou ik dus van. In de rehearsal video zie je hoe Andrea lekker op het podium staat, gewoon relaxt. Helemaal goed bewegend e.d.! Ja dit gaat wel naar de finale!

12 Stefan – Hope (Estonia)

WAUW! Dit is echt goed. WAUW WAUW WAUW! Wat een stem en wat een heerlijk nummer zeg. Dit is echt top 10 … nee top 5 materiaal. HELEMAAL TOP! Stefan naar de finale!! HOPPAKEE!!!

13 WRS – Llámame (Romania)

Lekker zomers melodietje, echt Roemeens. Ja wat moet ik hier nou van zeggen? Denk perfecte stage act voor het songfestival ook. Het enige puntje van kritiek is dat ik direct hoorde dat het van een bepaalde platenmaatschappij kwam waar alle soortgelijke Roemeense riedeltjes vandaan kwamen. Finale!

14 Ochman – River (Poland)

Inderdaad … OCH MAN was mijn eerste reactie toen ik de nationale finale versie van dit liedje hoorde. Hoe konden ze dit in hemelsnaam door hebben laten gaan. Ook de rehearsel klonk vreselijk slecht. Mag van mij in deze ronde blijven steken.

15 Vladana – Breathe (Montenegro)

Wat moet ik hier eigenlijk van zeggen? Ik vind het eigenlijk best onwijs saai en niet een geschikt nummer. Maar songfestival liefhebbers zullen dit wel prachtig vinden, waardoor het naar de finale gaat. Dan eindigt het ergens bij de onderste 5 in de finale.

16 Jérémie Makiese – Miss You (Belgium)

Prachtig nummer uit België. Dit moet echt naar de finale! Wat moet ik hier nou eigenlijk nog van zeggen? Door door door!!!!

17 Cornelia Jakobs – Hold Me Closer (Sweden)

Waren de leuke goede acts in Zweden op? Of hadden ze er dit jaar gewoon weinig zin in? Of zitten alle goede producers uit Zweden weer andere landen kwaliteit te bieden zoals bijna altijd? Want dit is wel een onwijs saai nietszeggend nummer uit Zweden. Hoeft om mij niet de finale te halen. Het is niet slecht maar gewoon saai.

18 We Are Domi – Lights Off (Czech Republic)

Voordat het licht uit zal gaan, krijgen we nog even We Are Domi voor onze kiezen. Nou nee, eigenlijk krijgen we aan het einde nog een knaller van een hit voor onze kiezen. Wat jammer dat ze pas aan het einde ziten.

Finland, Estland, België, Ierland en Tsjechie zijn gewoon de beste 5 van deze avond. Maar maken ze dit ook waar tijdens de live optredens? We zullen het zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s