Eurovision Song Contest 2022, eerste halve finale. #esf #esf22 #S10 #Norway #ESC22 #ESC2022 #ESF2022 #Eurosong

Eurovision Song Contest 2022 – Semi Final 1 (dinsdag 10 mei 2022)

Zoals elk jaar geef ik ook dit jaar weer mijn ongezouten mening over de liedjes die jij gaat horen tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het valt niet elk jaar mee om dit allemaal op het juiste moment te doen. Dit jaar is het een race tegen de klok om mijn Totally Eurovision mix op tijd af te krijgen voor de finale EN om alle liedjes op tijd te beluisteren, te beoordelen EN de “should I stay or should I pee” kaart te maken EN de bingo … dus ja … ik doe mijn best!

Genoeg geneuzel! Snel door naar de nummers … LETS GO!

01 Ronela Hajati – Sekret (Albania)

Mijn eerste ingeving was dat dit een Eurodance achtige song zou worden. Maar nee, eigenlijk een hele hippe track voor het Songfestival. Zeer geschikt als radiotrack. Niet mijn favoriet, maar wel een onwijs lekker begin van de eerste halve finale. Zeker naar de finale.

02 Citi Zēni – Eat Your Salad (Latvia)

Nou nou, je hoeft mij niet te vertellen dat ik mijn salade moet eten hoor. Ik eet bijna elke dag een salade hoor. Verdorie. Eigenlijk en te gekke act en gewoon erg leuk. Ik word hier erg vrolijk van. Zeker finale waardig!

03 Monika Liu – Sentimentai (Lithuania)

Hier word ik dus niet vrolijk van. Het is niet slecht, zeker niet. Maar dit vind ik echt te saai en niet sprankelend. Zeker geen radio track. Wel kans om naar finale te gaan, maar hoop het niet.

04 Marius Bear – Boys Do Cry (Switzerland)

Boys mogen zeker huilen. Altijd hoor. Dan ben je niet een mindere jongen/man. Deze gevoelige ballad mag er zeker zijn. Redt Marius het tot in de finale? Dat weet ik niet.

05 LPS – Disko (Slovenia)

Redelijk goed geluisterd naar sommige hedendaagse artiesten. Wel een lekkere groovy sound. Niet super sterk nummer, maar als dit live goed wordt opgevoerd … dan zit een finale plek er wel in.

06 Kalush Orchestra – Stefania (Стефанія) (Ukraine)

Iedereen zal wel weer keihard gaan op Oekraine, maar ook dit jaar vind ik het weer onwijs veel gejank en zou dit niet in de finale thuis gaan horen … het is niet zo slecht als voorgaande inzendingen uit Oekraine trouwens. Dat is dan wel weer een voordeel.

Toch komt dit nummer sowieso in de finale terecht en waarschijnlijk door de oorlog zal het ook winnen.

07 Intelligent Music Project – Intention (Bulgaria)

Sorry Bulgarije, jullie zijn .. oh wacht! Ik bekeek de officiele videoclip en die is echt qua geluid niet fantastisch. Maar toen zag ik een LIVE video … en die was echt wel onwijs veel beter. Ja vet nummer dit! Ik hou hier wel van!

08 S10 – De diepte (Netherlands)

Normaal heb ik weinig met Nederlandstalige nummers en normaal vind ik de inzendingen van Nederland matig. Maar vanaf de eerste keer dat ik S10 met De Diepte hoorde had ik kippenvel. Wat een prachtig nummer. Dit nummer HOORT in de finale thuis en hoort al helemaal bij de bovenste 5 te eindigen komende zaterdag.

09 Zdob și Zdub and Advahov Brothers – Trenulețul (Moldova)

So far het vrolijkste nummer van deze avond. Lekker uptempo en knotsgek. En de meest vrolijke videoclip trouwens. Ja ja ja FINALE GRAAG!

10 Maro – Saudade, saudade (Portugal)

Prachtige dames op het toneel. Mooi liedje … maar geeft mij een beetje het Las Ketchup gevoel. Alleen dan minder vrolijk en saaier. Hoeft om mij niet naar de finale.

11 Mia Dimšić – Guilty Pleasure (Croatia)

Oh oh oh MIA MIA MIA! Jij bent mijn Guilty pleasure van de avond hoor. Wat een mooie verschijning en wat een prachtig liedje. Ze is gewoon een nieuwe Katie Melua. Dit is een prachtig nummer voor de radio ook. Ja door door naar finale en dan in top 10, liefst in top 5!

12 Reddi – The Show (Denmark)

In de video ziet ze er helemaal verlept uit. Het liedje klinkt ook alsof het uit de mottenballen gehaald is. Iets van 30 jaar geleden ofzo. Niet echt Denemarken waardig eigenlijk. Het is niet slecht, maar dit hoeft om mij niet in de finale.

13 Lumix feat. Pia Maria – Halo (Austria)

Lum!x echt WTF? Bij het songfestival? Toch wel één van mijn favoriete EDM/dance artiesten van de afgelopen 2 jaar. Dit liedje ken ik al enige tijd en ik ben verbaasd dat dit dus van het songfestival is.  Rehearsal gezien en ik ben bang dat LIVE het probleem wordt ivm de vocalen van Pia Maria. Doet ze het goed? Dan is het zeker finale waardig

14 Systur – Með hækkandi sól (Iceland)

Vorig jaar had Ijsland de winnaar kunnen worden als één van de band niet corona had gekregen, nu zouden ze niet eens in de finale horen te komen met dit dodelijk saaie nummer.

15 Amanda Georgiadi Tenfjord – Die Together (Greece)

Typisch songfestival liedje. Typisch wankelende stem live. Zal wel weer naar de finale gaan, maar ja echt mooi is het niet te noemen.

16 Subwoolfer – Give That Wolf a Banana (Norway)

Na “What does the fox say?” en “I’m an Albatroz.“ gaan we nu een nieuwe Europese hit krijgen met wolven en bananen. Dit nummer HOORT in de finale en zou van mij zelfs mogen winnen zaterdag

17 Rosa Linn – Snap (Armenia)

Prachtige videoclip en zo een onwijs leuk radio liedje, net als Mia uit Kroatie. En toen bekeek ik de rehearsel en dacht ik: leuke stage performance maar waarom kijkt Rosa Linn de hele tijd alsof ze moet poepen? Ze hadden beter Malena van het junior songfestival kunnen sturen. Maar oké. Rosa Linn kan het zeker wel maken tot in de finale.

Nou, so far mijn idee van deze eerste halve finale van dit jaar. Jouw mening kan natuurlijk helemaal anders zijn. Ik luister met een ander oor dan een “ik ben fan van het Eurovision Song Contest” persoon. Misschien handig om te vermelden dat ik in het verleden veel gewerkt heb met artiesten en ook eenmaal volledig meegewerkt heb aan een songfestival inzending en eenmaal gedeeltelijk qua voorbereidingen. Mijn oogpunt is het commerciele gedeelte. Ik denk in de manier van “kan dit de radio halen in Nederland of andere landen, of is dit ongeschikt voor de radio?”

Veel plezier en ik ben benieuwd naar wat jij denkt over alle inzendingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s