RECEPT: Banana blossom burgers! (vegetarisch/vegan)

Het is lang geleden dat er een RECEPT op mijn blog verscheen.
Maar vandaag is het EINDELIJK weer tijd voor een recept.
HIEP HOI!

Een tijdje geleden plaatste een tweep een foto van een blikje BANANA BLOSSOM.
Ik noem het altijd “bananenbloem” (banana flower) maar volgens mijn vrouw heet het “heart of the banana“. Volgens google is het “banana heart”. ZUCHT! Bananenbloem! PUNT!

De banana blossom groeit onder de tros bananen. Nou ja onder, hoe kun je dat nou mooi zeggen. Ik heb ze zo vaak zien hangen, maar het omschrijven is toch een vak apart haha!
Als de bananen groeien, hangt de bloem ONDER de tros. Joekels van bloemen. Prachtig gezicht. Ik wist niet eens dat ze eetbaar waren, totdat mijn schoonzus mij eens overheerlijke burgers voorschotelde. Sindsdien ben ik fan van de “bananaflowerburger” zoals ik het noem.

Tot mijn grote verbazing worden de bloemen ook in Nederland verkocht. In blik, dat dan weer wel.
Op diverse websites kom ik een blik tegen voor ongeveer € 1,50 – € 2,00.
Als er een toko bij jou in de buurt zit, dan hebben ze het daar ook wel!

Oh ja, volgens mijn vrouw zit er ongeveer een halve bloem in een blik. En als je t vegan wilt maken, dan moet je het ei weglaten uit de dingen die je nodig hebt. Het recept is volledig op basis van wat mijn vrouw mij vertelde.

Wat heb je nodig voor ongeveer 4 burgers?

  • 1 blik banana blossom
  • 1/2 ui (als t een grote is) / of 1 kleine ui (als t een kleintje is)
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper op basis van je smaak
  • 1/4e cup maïzena (Maïszetmeel)
  • 1/8e cup water (kamertemperatuur)
  • 1 ei (optioneel, maar werkt beste met ei).

Wat moet je doen?
Even lekker alles in kleine stukjes snijden.
Dan mag je alles met de hand mixen (dus wel eerst handen wassen!!!)
Ondertussen: Pan verhitten en wat olie of boter er in (altijd handig, anders bakt t zo aan).

Neem 2 eetlepels van t gemixte prutje en stop dat in de pan om 1 burger te maken.
In de pan moet je t nog wel beetje bij elkaar drukken enzo. Maar een top kok zoals jij moet dat kunnen.

MAXIMAAL 3 minuten per burger, of als t bruin is.

Thats it.

Doe t op een broodje, of eet t gewoon zo met wat ketchup, of whatever jij wilt doen met een burger! Eetsmakelijk

Oh en de foto’s heb ik al in een TWEET geplaatst:

Hey ik had toch nog 2 foto’s op mijn Twitter van een bloem van de banaan:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s