Nederland en #coronamaatregelen. Over de #persconferentie van Hugo de Jonge en Mark Rutte en meer! #COVID19 #mondkapjesplicht etc

Ik ben net op tijd vanuit de Filipijnen weer in Nederland aangekomen. Vanavond is er een nieuwe persconferentie inzake de coronamaatregelen. Wat ik tot nu toe gelezen heb over wat men wil, vind ik eigenlijk idioot. Idioot weinig … idioot dom … idioot DOE NOU VERDOMME VEEL MEER!

Waarom? Nou, zoals je misschien weet kwam ik vandaag aan op Schiphol.
Gisteren vertrokken mijn vrouw en ik van Manilla. Ik heb vaak veel kritiek over hoe dingen geregeld zijn op de Filipijnen, maar op NAIA (het vliegveld) weten ze tenminste WEL hoe je dingen aan moet pakken!

Hoe gaat het op NAIA (Manilla vliegveld):
Elke 1.5 meter een stip. DAAR moet je op staan. Sta je te dicht op de voorganger? Dan word je aangesproken en MOET je meer afstand houden.
Mondkapje VERPLICHT voor en een “gezichtsmasker”, facemask. Dit bedekt jouw volledige gezicht.
Entree van het vliegveld? Eerst krijg je een thermometer voor je hoofd geslingerd. Te hoge temperatuur? JE KOMT HET VLIEGVELD NIET OP!
Afstand houden wordt OVERAL van je verlangd. Behalve als je gaat inchecken bij het KLM vliegtuig. Typisch Nederlands … maar ok.
Alles is schoon. Medewerkers moeten aan dezelfde voorwaarden voldoen als passagiers. Medewerkers achter de balie dragen een volledig beschermingspak (!!).

Aangekomen op Schiphol:
Iedereen hutje mutje het vliegtuig uit. Alleen maar “advies om” afstand te houden, 10 dagen quarantaine is slechts advies etc etc.
Alcohol of ontsmettingsmiddelen? Nee die spuitdingetjes werkten niet.
Afstand houden? Hoe? Er staat nergens een stip op 1.5M of wat dan ook.
Medewerkers? Geen mondkapje, geen gezichtsmasker ! NIKS!
Handhaving/controle? NIKS! NADA ! NOPPES!
Gezondheidscontrole? Lullig briefje waar je overal NEE op moet antwoorden, anders mag je het vliegtuig niet in maar niemand die er verder naar vraagt.

ECHT SORRY HOOR! Waar is NEDERLAND in hemelsnaam mee bezig.
Je hebt verdorie een giga vliegveld, waar veel passagiers overstappen. Deze passagiers komen ook uit Azië en andere werelddelen. WAAROM wordt er niet gehandhaafd? Waarom krijgen mensen geen check?

Nederland en corona.
Mark Rutte zei afgelopen week: HOU GEWOON JE BEK!
Mark. zeg dit soort dingen asjeblieft vaker!
Afgelopen maart gingen wij op de Filipijnen voor diverse maanden een strikte lockdown in. Nederland had geen lockdown, want je mocht gewoon naar buiten in Nederland. Je moest je gewoon aan wat regeltjes houden. Toen kregen al wat mensen jeuk in de beentjes en moest men ineens maar weer veel naar buiten, veel bijelkaar etc etc!

Nu las ik net in een krant dat VOORAL DE JONGEREN keihard getroffen worden als er een nieuwe lockdown komt.
Nogmaals: er WAS geen echte lockdown in Nederland en als die jongeren zich niet even een paar weken kunnen gedragen dan is er toch wel echt iets anders mis in Nederland.

Vrijheid = blijheid?
Ik heb het idee dat mensen in Nederland geen flauw benul hebben van de vrijheden die ze hebben. Nu ik weer in Nederland ben zal ik ook snel weer vervallen in de Nederlandse gebruiken en manier van denken.
Eerlijk is eerlijk … ik moet 10 dagen in quarantaine … 10 dagen thuis zitten. Ik wil naar buiten … ik wil wandelen … ik wil gewoon rondlopen. Maar aan de andere kant wil ik ook niet het risico lopen dat ik het virus zou hebben en dit aan anderen zou geven.
Mijn mondkapjes en faceshields liggen klaar. Mocht ik naar buiten gaan, dan draag ik dat gewoon. Ik heb daar geen moeite mee. Als ik daarmee mijzelf en anderen kan beschermen: SO BE IT!
Dan zijn er mensen die absoluut geen mondkapjes willen dragen … ja sorry hoor. Wat wil je dan?
Van mij mag de overheid mensen VERPLICHTEN om mondkapje te dragen in het openbare leven. Daar is niks mis mee. Hou je je er niet aan? Dan krijg je gewoon een boete of whatever.

Als mensen niet mee willen werken, dan gaat het gewoon fout. Dat zie je dus nu.
En omdat er zo onwijs veel mensen zijn die niet mee willen werken … dan mag de regering KEIHARD op gaan treden.
Want wie betaalt uiteindelijk de zorg?
Wie betaalt er uiteindelijk voor bedrijven die omvallen?

JUIST! Wij allemaal draaien op voor die kosten.

IDEE
Als we nu gewoon even 4 weken lang mondkapjes en eventueel faceshields gaan gebruiken. Ons ONWIJS GOED aan de regels gaan houden … dus afstand houden, onze dwang om een kroeg/club in te willen wegdrukken, geen samenkomsten organiseren (behalve als het een begrafenis is), supermarktbezoeken tot een minimum beperken en alles gewoon goed ontsmetten, mondkapjes op de snufferd als we naar buiten gaan …

HOE moeilijk zou dit kunnen zijn? Niet toch?

Of willen jullie graag hoe het op de Filipijnen gaat?
Op de Filipijnen kreeg men speciale passen. Had je geen pas en ging je toch de straat op? De straat op buiten de door de lokale overheid gestelde tijden? Geen mondkapje op? Regels niet volgen? GEVANGENIS! (of ongeveer een half maandsalaris boete).
Zonder faceshield en zonder mondkapje kom je nergens binnen op de Filipijnen. Overal wordt jouw temperatuur opgemeten. Verhoging? JE KOMT ER NIET IN!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s