Zelf #popcorn maken. Altijd lekker voor in ’t #weekend tijdens ’n TV programma of #Netflix !

De duivels hete tofu komt er straks ook aan, don’t worry! Maar ik wilde eerst even met deze lekkere versnapering beginnen! Wij maken regelmatig zelf popcorn. Niet een kant en klaar zakje wat je dan in de magnetron moet stoppen. Zou wat zijn, we hebben niet eens een magnetron hahaha! Nee wij doen het gewoon met mais!

Leuk feitje is dat ze op de Filipijnen mais “maïs” noemen! Dus niks geen corn! Gewoon mais! We kunnen t dan ook beter Plofmais noemen ipv popcorn! Want dat is wel ’t geluid wat er gemaakt wordt.

Men neme een hoeveelheid mais. Gooit het in een hete pan waar je al een beetje boter in gedaan hebt. En binnen een paar minuten heb je een gevecht in de pan. Vergeet niet dat je het deksel er wel op moet doen ….. anders ligt de popcorn overal … eeuh de plofmais!

Op de foto zie je dat we chocolade op de mais geraspt hebben! Je kunt ook kaaspoeder ofzo gebruiken. Natuurlijk is gewoon zout ook lekker. Wat jij maar wilt!

Dus wat heb je nodig?
– Mais
– Boter
– Een pan met deksel
– Een smaakje (zout, kaas, chocolade)

THATS IT!!! Binnen een paar minuten heb je lekkere plofmais op tafel. Lekker smikkelen tijdens een uitzending van jouw favoriete programma OF tijdens een leuke Netflix serie of film!

Dus PANNEN EN MAIS KLAAR ??? PLOFFEN MAAR!

Copyright @totallyanders 2020
Popcorn met geraspte chocolade!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s