Over vluchtelingen, migratie, oorlog, Designated Survivor, twitter blokkade en meer.

Ik heb al een paar keer iets geschreven over vluchtelingen en het beleid in Nederland. Altijd ben ik erg kritisch op het beleid in Nederland en hoe makkelijk mensen opgevangen worden. Nu even een andere kijk op het vluchtelingen gebeuren.

Een paar dagen geleden zijn wij begonnen met het kijken van de serie “Designated Survivor” en daar komen in het eerste seizoen ook Syrische vluchtelingen in voorbij. Iets wat mij en mijn vrouw erg stoort qua “we halen een vliegtuig zielige vluchtelingen op en laten het in Amerika landen” … “oh nee, we sturen het maar door naar Canada”.
Dit doet ons denken aan hoe slecht er omgegaan wordt met migratiestromen. Er is oorlog in Syrië, daar moet wat aan gedaan worden. Er is oorlog in het “land van melk & honing”, dat moet gestopt worden. Er is oorlog in zoveel meer landen. DAT MOET GESTOPT WORDEN!
En dat moet gedaan worden door onafhankelijke landen en niet schreeuwers op internet/sociale media. Toen ik afgelopen week mijn mening gaf, waarin ik zei dat één van de conflicten opgelost moet worden omdat beide naties fout bezig zijn, kreeg ik een blokkade. Het enige wat ik zei is dat ze VREDE moeten realiseren en moeten kappen met al die onnodige vechtpartijen, pesterijtjes, schieten van bommen etcetera. Niemand heeft er wat aan en het kent alleen maar slachtoffers en vergeldingen aan beide kanten.
Het moet niet gekker worden … mij wordt de mond gesnoerd als ik OVER VREDE tweet en aangeef dat BEIDE PARTIJEN een oplossing moeten vinden.

Dit zette mij aan het denken. Hoe ging het in de Tweede Wereldoorlog? Werden de Joden, Christenen en alle anderen opgevangen op een nette manier? Een familielid van mij vluchtte via Zweden en Noorwegen naar Engeland. Hij wilde Nederland helpen bevrijden maar werd naar Nederlands Indië gestuurd, want ja … dat was destijds ook Nederland. Dat wilde hij eigenlijk helemaal niet, want hij wilde de Duitsers verjagen. Toch is hij vrijwillig gegaan en heeft daar tot aan zijn dood nachtmerries aan overgehouden.
Als vluchteling werd hij dus wel met open armen ontvangen in Engeland. Maar als je nu na gaat denken, wat als ze hem gewoon terug hadden gestuurd naar Nederland? Misschien had hij dan hetzelfde lot gehad als mijn oom en naamgenoot Anders Lundgren. Vermoord door de bevrijders … omdat hij blij was dat ze vrij waren en toen dachten de bevrijders “oh dat is een Duitser … bam bam bam … dood”.

Migratie, het is van alle tijden. Oorlog, het gebeurde al in de vroege dagen waarover we kunnen lezen in de bijbel. Uitbuiting, slavernij en ga zo maar door.
We blijven mensen en leren nooit iets van het verleden. We lijken het alleen maar erger en gekker te maken.

Voor het vluchtelingenprobleem heb ik geen echte oplossing, behalve dan dat ze zo dicht mogelijk bij hun thuisland opgevangen moeten worden. Niet allemaal maar over Europa verspreiden. Maar we hoeven niet bang te zijn voor al deze mensen, overal hebben we rotte appels. Ze zullen ook tussen de vluchtelingen zitten misschien, maar we moeten kunnen vertrouwen op de screening die de overheden uitvoeren. Dat zal beter moeten en er zullen sneller acties ondernomen moeten worden. We willen allemaal echt geen oorlog zoals WO2. Niemand wil dat er miljoenen mensen vermoord worden door de maffe gedachten van een kleine groep mensen.

VREDE! Dat is wat we allemaal willen.
Maar dan moet men wel met elkaar praten, met respect … zonder elkaar de kop in te willen slaan … zonder grof taalgebruik. RESPECT!
Zonder respect, zonder luisteren … zal er nooit vrede zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s