Paasontbijt weg, Suikerfeest welkom.

Ja, een OPENBARE school haalde deze week bij de boze mensen op Twitter weer de nodige aandacht. Terecht of onterecht laat ik even in het midden. Wat mij verbaast is het feit dat men het “Paasontbijt” als Christelijk ziet.

In een artikel op VROUW van de Telegraaf (link onderaan) wordt het Paasontbijt stevig verbonden aan Pasen. Maar wat doet men tijdens een paasontbijt en wat betekent Pasen eigenlijk in het Christendom? Juist, deze twee dingen hebben weinig tot helemaal niks met elkaar te maken. Een “voorjaarsontbijt” vind ik dan ook een betere benaming voor het betreffende ontbijt. Je ziet het duidelijk op de foto bij de Telegraaf: kuikentjes, lente!

Laten we beginnen bij het begin. Het gaat hier om een OPENBARE school. Dit betekent: NIET CHRISTELIJK! Dan kan de school juist het Suikerfeest aan de kinderen uitleggen en kenbaar maken waar het hier om draait. Daar is helemaal niks mis mee en juist slim om de kinderen te laten zien waar het nou echt om draait bij het feest wat Moslims vieren. Ook de andere geloven wil men aan bod laten komen! Mooi toch?

Het paasontbijt staat in het teken van de lente equinox en heeft weinig tot niks met het Christendom te maken. Dat ze dit willen afschaffen, of dit jaar even niet, vind ik persoonlijk niet heel opvallend. Dat een paar super Christelijke mensen er ineens over vallen, verbaast mij wel. Dat deze mensen zelfs doodsbedreigingen naar de school sturen, verbaast mij nog veel meer.
Het geeft aan dat deze zogenaamde Christenen ALLES BEHALVE Christelijk zijn.
Waarschijnlijk zijn het dezelfde Christenen die tegenwoordig een kerstboom in huis hebben staan maar niet weten waarom die boom eigenlijk totaal niet bij de Christelijke Kerst viering hoort … of dezelfde mensen die vinden dat homo’s een ziekte zijn.

Het is nooit verkeerd om eens een ander geloof naar voren te brengen. Ik denk dat het juist een goed idee is. Ook om meer respect op te brengen voor andere geloven. Geen enkel geloof mag daarbij uitgezonderd blijven. Dat heb ik vroeger wel eens gemist op de Christelijke scholen waar ik op gezeten heb.

Misschien was het wel handiger geweest als deze school gewoon ook aandacht aan Pasen zou schenken. Het afschaffen van het paasontbijt is goed, maar schenk aandacht aan waarom er in Nederland nog altijd Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen gevierd wordt. Dat kan in net zo weinig tijd als het Suikerfeest.

Je kunt het met mij eens zijn … of niet. Dat mag. We wonen in een vrij land. Daarom dat de school ook de beslissing kan nemen om aandacht te schenken aan andere geloven.
Maar hou je fatsoen en kom niet aankakken met doodsbedreigingen etcetera.

* Het artikel:
https://vrouw.nl/artikel/praat-mee/57127/geen-paasontbijt-wel-suikerfeest-zoet-of-bitterzoet?utm_source=telegraaf.nl&utm_medium=widget&utm_campaign=https://www.telegraaf.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s