Het nieuws: gezond eten tegen kanker, mute op Instagram, Unilever is (on)gezond, (g)mail van huisartsen en meer

Zo nu en dan zie ik dingen in het nieuws waarvan ik denk “oh nice” of “jeetje wat onnozel”. Hier een paar nieuwsberichten van RTL Nieuws “onder de loep”.

Nieuwe leefregels tegen kanker: zo min mogelijk alcohol, fastfood en frisdrank
Ik dacht echt dat ze een soort van EUREKA moment gehad hadden … vooral toen ik las “Na 10 jaar onderzoek maakt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WKOF) de nieuwste richtlijnen bekend om kanker te voorkomen.” Maar liefst 10 jaren hebben ze over het onderzoek gedaan. En weet je wat er uit komt?! Jonge jonge! Echt zo bijzonder, je zou het gewoon niet verwachten. Dit had geen enkel helder denkend mens kunnen bedenken en dit zegt nooit iemand. Het is gewoon helemaal te wow en daar heb je ZEKER 10 jaartjes onderzoek voor nodig. TOCH?
1) Blijf op een gezond gewicht
2) Kom in beweging
3) Eet veel volkorenproducten, groente, fruit en peulvruchten
4) Eet zo min mogelijk fastfood en ander voorbewerkt voedsel waar veel vet, zetmeel of suiker in zit
5) Beperk het eten van rood en bewerkt vlees
6) Drink zo min mogelijk dranken met toegevoegde suikers
7) Drink zo min mogelijk alcohol
8) Gebruik geen voedingssupplementen voor de preventie van kanker
9) Voor moeders: geef je baby borstvoeding, indien mogelijk
10) Na de diagnose kanker: volg onze aanbevelingen, indien mogelijk

Oh ja, roken wordt afgeraden. WOW ! Die zag je niet aankomen he?

10 jaar geld van donaties is besteed aan deze top 10, het is toch niet normaal dat deze STANDAARD leefregels slechts na maar liefst 10 jaar naar buiten komen? En dan vragen ze ook nog om een gulle gift: “Help met een gift uit uw nalatenschap. Het mooiste cadeau voor toekomstige generaties is een wereld zonder kanker”

Ja, een gift geven aan een goed doel klinkt leuk, maar als het besteed wordt aan dure mensen aan de top en onderzoeken waarvan alles SUPER LOGISCH EN NORMAAL is qua uitkomst, dan gooien we allemaal ons geld weg als we aan goede doelen geld geven.

Kom verdorie met een medicijn en stop dit soort dingen.
https://www.rtlnieuws.nl/nederland/nieuwe-leefregels-tegen-kanker-zo-min-mogelijk-alcohol-fastfood-en-frisdrank

Kinderen worden vaker gepest dan we weten: 1 op de 3 vertelt er nooit over
Ik heb al eens vaker over pesten geschreven. Maar als een volwassene vindt dat een kind gepest wordt, wat zou het kind dan zelf vinden? Ik ben vroeger ook wel geplaagd, maar heb dit nooit als pesten ervaren. Waar wordt in dit soort dingen een lijn getrokken?
Volgens RTL Nieuws is het namelijk allemaal hetzelfde: “Treiteren, plagen of uitsluiten: één op de drie kinderen vertelt er nooit over aan hun leraar of ouders.”

https://www.rtlnieuws.nl/gezin/kinderen-worden-vaker-gepest-dan-we-weten-1-op-de-3-vertelt-er-nooit-over

Mute nu je vrienden in je Instagram-tijdlijn
Sorry hoor, je kunt best zonder al die social media apps. Dus als je je vrienden irritant vindt dan zeg je de betreffende persoon recht in zijn of haar snufferd: STOP MET AL DIE ONZIN TE POSTEN. Dat is ballen hebben, Dat muten is voor mietjes! PUNT!

https://www.rtlnieuws.nl/rtlboulevard/mute-nu-je-vrienden-in-je-instagram-tijdlijn

Bart woonde tot zijn 32ste bij zijn ouders: ‘Niets mis mee’
Ik woonde tot mijn 33ste bij mijn moeder. So what? Amerika is Amerika en daar moet altijd alles extreem. Dus laat Amerika Amerika zijn en laat alle andere mensen gewoon doorgaan met wat ze doen toch?
https://www.rtlnieuws.nl/nederland/bart-woonde-tot-zijn-32ste-bij-zijn-ouders-niets-mis-mee

Rapport: Unileverproducten helemaal niet gezond
“Van Unilever werden zuivelproducten, ijs en desserts, vlees-, vis- en schaaldierenproducten, kant-en-klaarmaaltijden, rijst, pasta en noedels, soepen en sauzen en broodbeleg onderzocht.”
Juist, laten we een rapport maken van ongezonde producten en dan zeggen dat de Unileverproducten helemaal niet gezond zijn. COME ON!
Als ik zie hoeveel suiker er hier op de Filipijnen in de producten zit van Unilever, dan krijg je spontaan gaatjes in je gebit en rotten je tanden er uit. Dat is heel wat anders dan de samenstelling van de producten in Europa (Nederland). Waarom? Omdat mensen het anders vertikken te kopen, ze willen zoet.
“Dat Unilever en concurrent Nestlé met zo’n 4 punten minder hoog scoren, is ook te verklaren. “Unilever haalt een derde van de omzet uit ijs, dat verklaart waarom ze zo middelmatig scoren”, legt Boomsma uit.”
Juist. Appels met peren vergelijken dus 🙂 Unilever 🙂 keep it going! Mensen kunnen zelf bepalen wat ze kopen of het gezond is of niet. Zie het artikel over voeding tegen kanker: mensen moeten zelf nadenken wat gezond en niet gezond is …
https://www.rtlnieuws.nl/economie/rapport-unileverproducten-helemaal-niet-gezond

Als Sunee (11) praat in de tram, moeten alle mobieltjes de zak in
Prachtig. Hier hou ik van. Weg met die telefoon. Van mij mag Sunee ook meer dingen inspreken dan alleen voor een tram. Laat mensen ook op andere openbare plaatsen die mobiel eens in de zak stoppen in plaats van de hele tijd er op te kijken. Geniet eens van je eten en je drankje bijvoorbeeld. Of geniet van het uitzicht zonder camera van je telefoon.
https://www.rtlnieuws.nl/nederland/als-sunee-11-praat-in-de-tram-moeten-alle-mobieltjes-de-zak-in

Huisartsen gebruiken Hotmail en Gmail: ‘Niet doen!’
Wat is dan wel veilig om te gebruiken? De postduif misschien? Juist.
Digitaal stemmen is ook onveilig en mijn blog is ook onveilig en de hele wereld is onveilig! Laten we gewoon alles maar verbieden dan? Zullen we ook stoppen met ademhalen? En my goodness, al die camera’s in winkelstraten .. dat is ZOOO TEGEN DE PRIVACY!
https://www.rtlnieuws.nl/nederland/huisartsen-gebruiken-hotmail-en-gmail-niet-doen

En dan nog even dit:
Ben jij klaar voor de nieuwe privacywet? Doe de check
F*ck you achterlijke regels! Weet elke gebruiker van online verkoopsites wat er verzameld wordt qua IP adressen en meer? Weten ze allemaal wat er verzameld wordt en wat er mee gedaan kan worden. Nee waarschijnlijk niet. En al die bedrijven maar mailtjes sturen. Wat nou als je zegt NEE IK WIL NIET DAT JE DAT VERZAMELT? Oh wacht, dan word je geweerd van de betreffende site. Want je hebt HELEMAAL GEEN KEUZE! Je moet accepteren dat iedereen al jouw informatie verzamelt. Kan het anders? Nee! Dus wat nou stomme wet!
https://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/ben-jij-klaar-voor-de-nieuwe-privacywet-doe-de-check

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s