Dag van de #stemfie #sleepwet en natuurlijk #GR18 (#gemeenteraadsverkiezingen)! Lang leve de #democratie!

Ik wilde vandaag mijn blog over de serie Collateral online slingeren, maar ineens dacht ik: OH JA IN NEDERLAND ZIJN NU GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN (mooi scrabble woord). Als blonde viking ben ik vergeten om mij in te laten schrijven voor het stemmen in het buitenland, dus mijn stem gaat verloren. Maar ik ben toch wel benieuwd naar één en ander.

Natuurlijk was ik bijzonder benieuwd naar wat de mensen op Twitter gaan stemmen qua de Sleepwet. Een pol via Twitter bracht de volgende uitslag:

Ik las ergens dat minister Ollongren (waar ze van is weet ik niet, nooit van haar gehoord) bij verschillende TV shows vertelde dat alle politiek lokaal is. Daar weet ik wel een paar voorbeelden van dat het dus bullshit is. Al die landelijke partijen die zich zo dramatisch bemoeien met de lokale politiek: dat zou moeten stoppen. Bijvoorbeeld een rondweg die aangelegd wordt door besluiten vanuit de provincie, waarbij er niet gekeken wordt naar wat het dorp ECHT nodig heeft, maar waar de grootste schreeuwers om vragen. Uiteindelijk blijft een brug in een rondweg die vierbaans gemaakt wordt. Het probleem was de brug waar files ontstonden, maar alleen stoplichten verwijderen, weg vierbaans maken en de brug tweebaans laten haalt het probleem niet weg: OMDAT ER NIET NAAR DE GEMEENTELIJKE POLITIEK GELUISTERD WERD! Hetzelfde gebeurd in dezelfde gemeente, maar dan op een weg waar Den Haag de baas van is: een rotonde is verwijderd, de weg is aangepast: HELEMAAL TOP! Maar het probleem wat de meeste files veroorzaakt (een brug) laten ze mooi zitten: geld op! In Groningen kunnen ze er waarschijnlijk ook over meepraten dat de landelijke politiek en waarschijnlijk ook de provinciale politiek de burgers in een gemeente laat zitten: aardbevingen! Er zijn vast genoeg andere voorbeelden te noemen! Wat ik maar wil zeggen: ga vooral stemmen op een lokale partij! Die landelijke partijen hebben vaak een programma vanuit Den Haag waar ze zich aan moeten houden. Een lokale partij kan veel meer doen voor jouw gemeente. GA VOORAL STEMMEN! Want jouw gemeente is van belang voor jouw leefgenot. Omdat ik benieuwd ben wat de tweeps gaan doen qua de gemeenteraadsverkiezingen, heb ik een pol geplaatst op Twitter:

En wat de sleepwet aangaat … zou het stemmen wel zin hebben? Waarschijnlijk niet want ze luisteren niet naar het referendum. Laten we hopen dat het instrument referendum weer terug gaat komen in een goede vorm waarbij de regering daadwerkelijk moet luisteren naar wat wij, de burgers, te zeggen hebben over een onderwerp. Zelf zou ik tegen de sleepwet gestemd hebben, puur om het feit dat ik tegen zou kunnen stemmen en niet zo zeer omdat ik mij er in verdiept heb.

Even een greep uit de tweets die ik net tegen kwam met de tags #stemfie, #sleepwet en #GR18:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s