Over racisme, Cowboys en Indianen, LGBT, Frankenstein, fake nieuws, Friezen en meer!

Het valt mij op dat in Nederland weer een “racisme” gebeuren speelt. Ik hou er niet van om over dit onderwerp te schrijven, want dit is per persoon verschillend. MAAR .. bij mij begint het kookpunt toch wel te komen. Nu is het raak met een “Cowboys en Indianen” feestje voor kinderen.
Volwassenen die zich zo onwijs druk maken over het racistisch zijn van een kinderfeestje is niets nieuws, maar in Nederland lijken dingen volledig doorgeslagen te zijn.
Waar is het Nederland gebleven waar we respect hadden voor elkaar? Waar is het Nederland gebleven waar we een gekheidje konden maken zonder dat we direct onder vuur kwamen te liggen?
Volgens mij is dat Nederland verdwenen en verandert “mijn land” in één of ander gedrocht, een Frankenstein (leuke serie trouwens: “The Frankenstein Chronicles”.
Ik dacht altijd dat Nederland een tolerant land was, waar veel mogelijk was en waar we gelukkig konden leven. Maar Nederland is kortzichtig en waar “we” bekend staan als tolerant tegenover andere rassen en/of religies en/of LGBT, blijkt dit alleen maar een masker te zijn voor veel gezeur en gezeik tegenover de eerder genoemde “mogelijkheden”.
We blijken maar schijnheilig te zijn als ik de huidige ontwikkelingen zo vanaf een afstandje lees.

Waar het nieuws in Nederland zogenaamd altijd “echt’ is en waar wij in Nederland altijd andere media (zoals de Russische) veroordelen voor ’t publiceren van “nep/fake nieuws” te publiceren .. is het ondertussen overduidelijk dat we volledig gek zijn geworden. We zijn doorgedraaid als land, we zijn ontspoord in regeltjes en onzin. Zelfs ons nieuws is niet dat betrouwbaar als het zou moeten. Maar dat moest ondertussen wel duidelijk zijn als we bijvoorbeeld stukken uit onze geschiedenis halen om er maar “minder slecht” voor te staan.

We maken ons druk in Nederland over onze mannen (en vrouwen) die in de Tweede Wereldoorlog naar Nederlands Indië gestuurd werden om “ons land” te bevrijden. Ze begingen daar, volgens huidige berichtgevingen, vele misdaden tegen de mensheid. Over de rol van de Japanners en de Indonesiërs wordt niet gesproken, ook niet over de gruweldaden die zij de Nederlands aandeden. In de geschiedenisboeken staan de verhalen anders dan wat ik van mensen gehoord heb die er daadwerkelijk aanwezig zijn geweest.

Ik ben blij dat ik op dit moment niet meer in Nederland woon, maar in een land waar het volgens de Nederlandse regering super onveilig is, waar een vulkaan op ontploffen staat en waar een president aan de macht is die houdt van moorden.
Juist, het is hier dus niet zo onveilig als men zegt, hier vlakbij de vulkaan die totaal niet op ontploffen staat .. waar een president aan de macht is die het land eindelijk onder controle heeft en waar de drugsbendes (en andere criminaliteit) voor het grootste gedeelte verdwenen zijn.
Maar laten we eerlijk zijn; cowboys en indianen, spleetogen, zwarte piet, jodenkoeken verdwijnen niet snel uit ons taalgebruik.
Want waarom zou ik een “gekleurde medemens” niet ZWART of BRUIN of GEEL of ROOD mogen noemen terwijl men “ons Nederlanders” gewoon “WIT” of “BLANK” of “KAASKOP” mag noemen?
Als dat in Nederland de norm wordt, dan wil ik vanaf nu dat elke Nederlander een aanklacht indient als een persoon hem of haar WIT, BLANK of KAASKOP noemt. Elke Fries moet een rechtszaak beginnen tegen elke vorm van discriminatie of minachting.
Elke Limburger en Brabander moet vanaf nu in actie komen zodra iemand de “zachte G” voor gek zet, elke Nederlander moet boos worden als weer één of andere idioot het hele land “Holland” noemt en de Hollanders moeten een aanklacht indienen als ….
Moet het nou echt zo? Nee toch zeker?
Hou asjeblieft op met al die dikke onzin! Doe weer normaal PLEASE! Dan doen we al gek genoeg in Nederland. STOP! NU! Nu kan het nog .. we kunnen Nederland nog leuk houden .. maar dan moeten we nu echt deze onzinnigheden een HALT! toeroepen!

2 gedachten over “Over racisme, Cowboys en Indianen, LGBT, Frankenstein, fake nieuws, Friezen en meer!

 1. In grote lijnen ben ik het met je eens.
  Maar de drukte om Nederlands Indië.. gaat dat niet meer over hoe Nederlanders zich gedroegen nadat het bevrijd was? Want toen zijn Nederlanders (net als de japanners toen het bezet was) geen lieverds geweest. Ben je bevrijd en krijg je alsnog terreur over je heen. Vind ik best iets waar excuses voor gemaakt mag worden.
  Denk dat men zich er druk om maakt omdat ze niet verwachtte dat Nederlanders zich ook zo gedroegen in tijden van oorlog. Het valt niet goed te praten. De gruweldaden die de Japanners en Indonesiers begingen zijn net zo erg.

  Verder ben ik het met je eens dat Nederland doorslaat in het rasicme. Ik ben tegen racisme maar ik zeg ook dat iemand zwart is. Vanuit mij is dat niet racistisch bedoeld maar gewoon de huidskleur die je hebt. Daar is niks mis mee.. moet ik er dan een probleem van gaan maken als iemand mij rooie noemt omdat dat mijn haarkleur is?

  Like

  1. Bedankt voor je reactie. Waar het mij om gaat is dat er in Nederland alleen aandacht is voor wat Nederlanders misdaan zouden hebben, je hoort niks over hoe de Indonesiers en Japanners mensen “vrij lieten” om ze daarna volledig neer te maaien e.d.! Ik ken de verhalen van de mensen die er zelf bij geweest zijn ..
   En het valt nooit goed te praten inderdaad, maar je hoort nooit wat over de andere kant .. dat vind ik jammer.

   Hier op de Filipijnen vinden mensen het echt idioot hoe mensen in Nederland omgaan met racisme .. waarom zou je kleuren niet mogen benoemen 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s