SERIE REVIEW: Legend Of The Blue Sea (Korean)

Huh wat? Een serie review? Over een Koreaanse serie? Hoe kan dit? Nou heel makkelijk .. als je je verveelt ga je wel eens onbekende dingen bekijken .. op advies van anderen natuurlijk. Maar laat ik eens beginnen met de serie in plaats van allemaal open deuren in te trappen qua vragen.

De serie Legend Of The Blue Sea werd uitgezonden op de Koreaanse SBS van 17 november 2016 tot en met 25 januari 2017 en telt 20 afleveringen. Via o.a. YouTube is er een versie te vinden met Engelstalige ondertitels .. voor de mensen die niet zo goed zijn in de Koreaanse taal.

Waar gaat de serie over?
In de Westerse wereld hebben wij genoeg sprookjes over zeemeerminnen .. denk maar aan die van Hans Christian Andersen. Maar ook in Korea hebben ze zo hun eigen versie van de zeemeermin gemaakt. In Legend Of The Blue Sea draait het eigenlijk steeds om de zelfde personen. De ene keer zit je in het verleden en de andere keer zit je in het “heden”.
In het verleden wordt zeemeermin Se-hwa verliefd op Kim Dam-ryeong. Ze hebben elkaar als kind al leren kennen, maar daar weet Kim niks meer van. Se-hwa heeft zijn geheugen gewist met een kus. Kim is getrouwd, zijn vrouw is overleden .. en uiteindelijk wordt hij dorpshoofd. Een “aangespoelde” zeemeermin zet alles op z’n kop .. en hij herkent haar!
In het heden komen de verhalen van Heo Joon-jae en Shim Cheong samen. Joon-Jae is een soort van slimme dief met een hele rijke vader. Je leert zijn achtergrond heel goed kennen. Shim Cheong leren we vooral kennen als een maffe meid. Als zeemeermin ziet ze er heel erg schattig uit .. maar als ze Joon-Jae leert kennen zien we haar allemaal maffe dingen doen. Dat ze heel sterk is in haar handen, dat is iets waar Joon-Jae heel veel aan heeft. Ook al merkt hij er weinig van en denkt hij dat hij vooral haar aan het beschermen is.

Wat vind ik van de serie?
Ik wil niet te veel verklappen want eigenlijk moet je de serie gewoon zelf gaan kijken. De afleveringen zijn allemaal via YouTube te vinden met een Engelstalige ondertiteling. Dus wie (of wat) houdt je tegen? Ik gier het regelmatig uit van het lachen .. en eerlijk is eerlijk, ik dacht eerst dat ik het niks zou vinden. Maar er zit zo onwijs veel humor in deze serie EN ook nog eens een prachtig verhaal (voor de emotionele mensen onder ons; zakdoekjes klaar leggen!) .. ik ben helemaal verkocht.
Eén van de grappigste momenten is wel dat een meisje beroofd wordt door andere meiden .. ze hoort de meiden iets zeggen over het opeten van vrienden, waarop ze helemaal in paniek gaat roepen: “je moet je vrienden niet opeten!!!”

Nogmaals .. de serie is een echte aanrader! Ga vooral kijken EN genieten!

Bekijk de eerste aflevering hier:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s